Jeepers

Public·31 members

Sugar Daddy
Sugar Daddy

[IIHF MM-kisat] Suomi - USA Elää Live Jääkiekon nuorten MM-kisojen 4. tammikuuta 2024

U20 MM-välierä: USA-Suomi | Näin katsot ottelun tv:stä 4.1.2024

U20MM-kisat: USA U20 - Suomi U20

Jääkiekon U20MM-kisojen välierissä kohtaavat USA U20 ja Suomi U20 toisensa Scandinaviumissa torstaina kello 20:30.

🔴LIVE📺📱👉 Suomi U20 - USA U20 Elää

Suomi - USA Elää Live Jääkiekon nuorten MM-kisojen 4. tammikuuta 2024

Jenkit lanasi Latvian nurin odotetusti

David Carlen luotsaama USA U20 kaatoi omassa puolivälierässään Latvian 7-2 (3-1, 3-0, 1-1) Frölundaborgsin jäähallissa keskiviikkona ja eteni vaivatta välieriin.

Jenkit avasivat pelin vauhdikkaasti ja Bostonin yliopiston Eaglesin puolustajista Drew Fortescue vei kisojen avausosumallaan tähtilippupaidat 1-0 johtoon. Chicago Blackhawksin Oliver Moore sekä Fortescuen seurakaveri Cutter Gauthier syöttivät osuman. Tämän jälkeen latvialaiset saivat muutamia paikkoja jenkkien ilmeisesti luullessa pelistä tulevan läpihuutojuttu ja Eaglesin Jacob Fowler joutui venymään hyviin torjuntoihin. Erän jälkimmäisellä puoliskolla kolmen tehopinnan iltapuhdetta viettänyt New York Rangers-laituri Gabe Perreault iski ensimmäisen pelin kahdesta maalistaan vieden jenkit kahden maalin johtoon Michigan Wolverinesin pakin Seamus Caseyn syötöstä. Latvialle molemmat osumat pelissä iskenyt Umass Minutemanin Dans Locmelis avasi maalihanansa paria minuuttia myöhemmin tuoden Latvian varkain maalinpäähän. Erätauolle lähdettiin kuitenkin jenkkien kahden maalin johdossa, kun siitä piti huolen Notre Dame Fighting Irishin Danny Nelson 3-1 maalillaan.

Toisessa erässä jenkit viimeistelivät jälleen kolme osumaa, kun ensin sen avauspuolikkaalla jenkkien kärkiketjun laitureista Michigan Wolverinesin Rutger McGroarty vei jenkkien illan ainoalla ylivoimaosumalla kisojen ennakkosuosikin 4-1 johtoon. Erän jälkimmäisellä puoliskolla vielä San Jose Sharksin William Smith sekä pelin toisen osumansa tehnyt Perreault iskivät jenkkien viidennet ja kuudennet osumat. Päätöserässä Moore iski vielä seitsemännen kunnes Locmelis kavensi loppulukemat ylivoimalla 2-7:een.

Joukkueiden tasoero oli valtava ja se vain korostui hyökkäysalueilla, missä jenkeillä kiekko kulki nopeasti lavasta lapaan kun taas latvialaisilla tuntui menevän sormi suuhun ratkaisevien siirtojen tekemisissä ja ilman Latvian veskaria Zemgalen Deivs Rolovsin hyviä torjuntoja olisivat lukemat voineet olla huomattavasti suuremmat, vaikka jenkkien suurin nälkä tyydytettiinkin kahdessa ensimmäisessä erässä.

Jenkkien pelaajista peräti tusinan verran kenttäpelaajia yksi tehopisteille mikä kuvastaa hyvin sen rosterin syvyyttä eikä sen peli ole todellakaan yhden tai edes kahden kentällisen varassa. Kaksi kolmen pisteen veijaria (hyökkääjistä Perreault sekä pakeista kolme maalisyöttöä hamstrannut Casey) ja kolme kahden tehopinnan kiekkoniiloa (kärkisentteri Gauthier 0+2, kärkilaitureista Moore 1+1 sekä kolmosta johtanut Smith) seitsemän yhden pisteen hemmon kanssa olivat latvialaisille melkoista käärmekeittoa mitä David varmasti suu messingillä syötti.

Jenkkien maalissa Fowler torjui 23/25 limppua, kun taas Rolovs saalisti 34/41 lättyä Latvian kenttäpäädyssä. Vaikeuksien kautta mitalipeleihin – mutta mennäänkö päätyyn asti?

Nuorten Leijonien vaisusti alkaneet U20-kisat ovat jatkuneet suotuisammissa merkeissä, ja mitalipeleihin pääsemisen myötä Lauri Mikkolan suojattien minimitavoitteen voi sanoa täyttyneen. Välierässä kohdataan kovin mahdollinen vastus, sillä USA on ollut suurelta osin todella kova näissä kekkereissä. Ainoastaan Tshekki on tähän asti pystynyt laittamaan kampoihin jenkeille – muuten rutiinivoitot ovat olleet selkeitä.

USA voitti Latvian todella selkeästi puolivälierissä, eivätkä jenkit joutuneet missään vaiheessa oikeasti tiukoille. Parhaimmat tehot USA:n joukkueesta ovat tarjonneet pistepörssiä johtava Cutter Gauthier sekä maalipörssiä hallitseva Gavin Brindley. USA on todella kova luu, mutta hienoa turnausta pelaava Tshekki laittoi sen alkulohkossa tiukoille ja nipisti pisteen. Mikään mahdoton voitettava USA ei siis ole, mutta huippuonnistumista jenkkien pudottaminen vaatii.

Slovakia osoittautui pahaksi vastukseksi, kun vastassa oli sitkeän joukkueen lisäksi jopa pelikello: slovakkien avausmaalin hyväksyminen herätti suomalaisleirissä tyrmistystä. Varsinaisella peliajalla Slovakia tuli vielä ottelun lopussa tasoihin, mutta Jere Lassilan jäätävä yksilösuoritus jatkoajalla vei nuoret Leijonat mitalipeleihin. Joukkue tuntuukin menneen kukon askelin henkisellä puolella eteenpäin turnauksen aikana.

USA on näyttänyt tähän asti pelottavan vahvalta, mutta marginaalit eivät kuitenkaan ole suurensuuria. Jenkkien kertoimet ovat täysin lattiatasolla, joten Suomen tasoitusvedosaa nyt hyviä hintoja, joita otetaan hyvillä mielin. Nousujohteista turnausta pelaavat Leijonat aikovat torstaina pelata tähän asti turnauksen parhaan ottelunsa, ja se voi riittää pitkälle.